- 1 kg niewielkich ziemniaków
- 60 dag dużych pieczarek
- 2 dag suszonych prawdziwków
- 1 opakowanie zupy grzybowej
- 25 dag śmietany kremówki
- pieprz, sól
- 4 łyżki oleju
- 20 dag mozzarelli
- natka pietruszki
- tłuszcz do formy
Pieczarki umyj, potnij w plasterki i krótko podsmaż na rozgrzanym oleju, po czym oprósz je solą i pieprzem.
Grzyby suszone starannie opłucz, zalej przygotowaną wcześniej zupą grzybową i obgotuj przez 5 minut, dopraw solą i pieprzem oraz wymieszaj ze śmietaną i startymi ziemniakami.
W wysmarowanej tłuszczem formie ułóż warstwami ziemniaki i pieczarki, a następnie oblej je sosem grzybowym i obłóż plastrami mozzarelli. Wstaw na 35 minut do pieczenia w temperaturze 200°C. Przed podaniem posyp natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz