- 4 szklanki ugotowanego ryżu
- 15 dag kiełbasy
- 15 dag pieczarek
- 15 dag cebuli
- 4 łyżki keczupu
- 3 łyżki startego ostrego żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- tłuszcz do formy
- pieprz
- jarzynka
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Kiełbasę obierz ze skórki, pokrój w ćwierćplasterki i krótko podsmaż na oleju. Następnie włóż do ryżu, dodaj keczup. Potrawę dobrze wymieszaj, włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i posyp serem.
Zapiekaj w gorącym piekarniku pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec pieczenia odkryj. Po wyjęciu koniecznie posyp posiekaną natką pietruszki - podawaj jeszcze gorącą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz