- 25 dag filetów z halibuta
- 20 dag filetów z sandacza
- 8 paluszków z krabów
- 2-3 łodygi selera naciowego
- 2 młode cebulki
- 1 mała cukinia
- 1 puszka kolb kukurydzy
- olej
- sól
- pieprz
- marynata:
- 1/2 szklanki sosu sojowego
- 1 łyżka octu winnego
- sok z cytryny
- 1/2 szklanki białego wina
- 1 łyżeczka imbiru
- 1 łyżeczka cukru
Osącz kukurydzę i pokrój ją na nieduże kawałki, natomiast cukinię i seler w plasterki, a cebulki - w półplasterki. Wszystko to wrzuć do miski z rybami i wymieszaj.
Cztery spore kawałki folii aluminiowej posmaruj olejem i ułóż na nich przygotowane produkty, skrapiając je pozostałą marynatą i olejem. Lekko zagnij do góry brzegi folii i wraz z porcjami ryby umieść na ruszcie i piecz około 10 minut.
Danie to możesz podać z pieczywem i dipem jogurtowym z chrzanem lub koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz