- ciasto:
- 50 dag mąki
- 3 jaja
- 1 łyżka oleju
- 3-4 łyżki wody
- sól
- dodatki:
- 70 dag białej kapusty
- 20 dag cebuli
- 3 łyżki margaryny
- 2 łyżki tartej bułki
- tłuszcz do formy
- 1 liść laurowy
- 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
- 5 sproszkowanych ziaren jałowca
- sól
Teraz przygotuj cebule. Posiekaj je, zrumień na margarynie, po czym połącz z kapustą i duś razem około 10 minut. Dodaj pieprz, zmielony liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, sól i wymieszaj z łazankami. Potrawę włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i posyp tartą bułką. Zapiekaj w gorącym piekarniku (bez przykrycia) około 20 minut, aż wierzch się zarumieni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz