- 20 dag pieczarek
- 4 plastry baleronu
- 10 dag kwaszonej kapusty
- 1/2 kwaszonego ogórka
- 1 cebula
- 1 łyżka margaryny
- 1 ząbek czosnku
- 15 jagód jałowca
- 5 ziaren pieprzu
- tłuszcz do formy
- sól
- 2 łyżki posiekanego koperku
Przygotuj żaroodporne naczynie - wysmaruj je dokładnie tłuszczem. Na dnie ułóż warstwę kapusty, na niej dwa plastry baleronu, połowę porcji uduszonych pieczarek i kilka plasterków odciśniętego z soku ogórka. Całość posyp koperkiem. Następnie ułóż drugą warstwę tych samych składników. Na wierzchu połóż kilka wiórków margaryny. Potrawę przykryj i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika mniej więcej na 30 minut.
Podawaj z razowym chlebem i sezonową surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz