- ciasto:
- 200 g mąki
- szczypta soli
- 4 jaja
- 1/8 l wody
- 1/8 l mleka
- farsz:
- 3 łyżki oleju
- 50 g przerośniętego boczku
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 300 g kiełbasy
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- po szczypcie soli, czarnego pieprzu, cukru i pieprzu cayenne
- 2 łyżki masła
- masło do formy
Boczek, cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę, całość smaż, aż cebula stanie się szklista. Kiełbasę pokrój w drobną kostkę, dodaj ją do cebuli z boczkiem i podsmaż. Następnie rozmieszaj koncentrat pomidorowy z niewielką ilością wody i papryką, dodaj go do smażonej kiełbasy i dokładnie wymieszaj. Farsz dopraw według uznania przyprawami.
Przygotowanym farszem posmaruj naleśniki, zwiń je w ruloniki, po czym ułóż w nasmarowanej masłem formie do zapiekanek. Na koniec posyp startym serem i obłóż kawałeczkami masła. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C, aż ser całkowicie się rozpuści.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz