- 1 kg filetów rybnych
- 2 cebule
- 4 papryki
- 1 papryczka czuszka
- 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub pomidor
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- sok z 1/2 cytryny
- 2 l rosołu z kury
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Teraz umyj warzywa. Cebulę posiekaj, paprykę i czuszkę pokrój w drobną kostkę. W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej, włóż cebulę i cały czas mieszając usmaż na złoty kolor. Dodaj paprykę, po czym wlej gorący rosół. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż papryka się rozgotuje.
Zupę ostudź i przetrzyj przez sito. Dodaj koncentrat pomidorowy, mieloną paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz.
Zupę ponownie zagotuj, włóż do niej filety rybne. Gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut.
Gorącą zupę rozlej na talerze, posyp posiekaną natką, podawaj z dodatkiem pieczywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz