Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Udka po chińsku

Składniki na 6 porcji:
  • 6 udek kurczaka
  • 2/3 szklanki sosu sojowego
  • 2/3 szklanki oleju
  • 2/3 szklanki keczupu
  • 2 płaskie łyżki miodu
Sos sojowy, olej, keczup i miód zmiksuj. Udka zalej sosem i odstaw na 2 godziny. Następnie ułóż je w przygotowanej brytfance, posmaruj sosem, przykryj i wstaw na 40 minut do piekarnika nagrzanego do około 200°C.

Po upływie tego czasu zdejmij przykrywkę, znów posmaruj udka sosem i piecz jeszcze 20 minut w temperaturze 180°C.

Znakomitym uzupełnieniem udek będzie ryżem i pikantna surówka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...