- biszkopt:
- 4 jaja
- po 4 łyżki mąki i cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- szczypta soli
- krem:
- 1 kostka masła lub masła roślinnego
- 2 żółtka
- 1 szklanka cukru pudru
- 50 dag jabłek
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- galaretka (np. cytrynowa, pomarańczowa)
Z kolei w trakcie ucierania masła na krem dodawaj porcjami cukier, cukier wanilinowy, żółtka i sok z cytryny. Obierz jabłka, utrzyj je na grubej tarce i stopniowo dodawaj do kremu, delikatnie mieszając.
Gotowy krem wyłóż na biszkopt, wyrównaj powierzchnię, polej ją cienką warstwą galaretki i wstaw torcik do lodówki, by dobrze się schłodził.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz