- ciasto:
- 1 1/2 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 12 dag masła
- 1 jajo
- 1/2 łyżeczki curry
- sól
- farsz:
- 15 dag pikantnego salami lub kiełbasy cygańskiej
- 15 dag ostrego żółtego sera
- 1 1/2 szklanki gęstej śmietany
- 1/2 pęczka koperku
- 3 jaja
- 2-3 pomidory
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól
Formę wysmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą i wylep rozwałkowanym ciastem. Wstaw je do nagrzanego piekarnika (180°C) na 10 minut.
Na zapieczonym placku ułóż warstwę salami z serem, na niej plasterki pomidorów, a całość zalej przygotowanym sosem. Tartę wstaw ponownie do piekarnika i piecz około 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz