Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Szybki gulasz grzybowy

Składniki:
  • 75 dag grzybów
  • 25 dag papryki
  • 1 średni pomidor
  • 1 średnia cebula
  • 5 dag słoniny lub oleju
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • zielenina
Oczyszczone i umyte grzyby pokrój w grube paski. Oczyszczoną cebulę pokrój w kostkę lub plastry i podsmaż na słoninie na jasnozłoty kolor. Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój w paski.
Umyte pomidory pokrój w ósemki. Wszystkie produkty włóż do rondla, dodaj przyprawy i duś na małym ogniu 15-30 minut. Następnie wlej śmietanę wymieszaną z mąkom i zagotuj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...