Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Kanie w cieście piwnym

Składniki:
  • 4 kanie średniej wielkości
  • 1/7 l piwa
  • 2 jajka
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 10 dag tłuszczu
  • sól
Przygotuj ciasto piwne: żółtka wymieszaj z piwem, posól i dodaj tyle mąki, by ciasto miało konsystencję tak jak na ciasto naleśnikowe.

Następnie ubij pianę z białek, wymieszaj z ciastem, dodaj olej i starannie wymieszaj. Kanie posól i oprósz mąką, następnie zanurz w cieście piwnym.

Smaż na tłuszczu w głębokim naczyniu.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcStZsvkREAouhgX-f0aHLjLBHK45sphK7xQoEn0YhfRcDPIDnAo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...