Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Szybki gulasz drobiowo-warzywny

Składniki na 4 porcje:
  • 50 dag filetów drobiowych
  • 2 łyżki oleju (oliwy z oliwek)
  • przyprawa do gulaszu
  • 1/2 szklanki soku jabłkowego lub pomarańczowego
  • 50 dag mrożonej mieszanki warzywnej (np. marchewka z groszkiem, sałatka warzywna, paprykarz, brokuły, fasolka szparagowa)
  • 2-3 łyżeczki jakiejś ulubionej przyprawy, np. tymianku, ziół prowansalskich, curry, cukier, sól, pieprz
Filety pokrój na drobne kawałki i w rondlu lekko podduś na oleju. Dodaj pozostałe składniki, duś na małym ogniu do miękkości (nie rozgotuj jednak warzyw).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...