Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Dekoracyjne kanapki

Składniki na 8 porcji:
  • 8 kromek białego chleba
  • 8 kromek ciemnego chleba
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • kawałek selera naciowego
  • 1 ogórek
  • 2 pomidory
  • 1 cytryna
  • 1 kostka masła
  • 10 dag szynki (w kawałku)
  • 10 dag krewetek w zalewie
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • pasta kawiorowa
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka natki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka szczypiorku
  • pieprz
  • sól
  • szczypta curry
Na początku umyj paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne. Paprykę pokrój w paseczki; ogórek, pomidor i seler umyj, następnie pokrój w plastry.

Szynkę zmiel. Masło podziel na 3 części. Jedną utrzyj z surowym żółtkiem, dopraw do smaku solą i curry. Do drugiej dodaj koncentrat pomidorowy i mieloną szynkę, dopraw solą. Trzecią zmiksuj z posiekanymi drobno szczypiorkiem i natką. Posól.

Z chleba wytnij kieliszkiem okrągłe kromeczki. Przełóż je masą żółtą, różową lub zieloną. Udekoruj krewetkami i szczypiorkiem, plasterkami warzyw, cytryny i pastą kawiorową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...