- 8 kromek białego chleba
- 8 kromek ciemnego chleba
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- kawałek selera naciowego
- 1 ogórek
- 2 pomidory
- 1 cytryna
- 1 kostka masła
- 10 dag szynki (w kawałku)
- 10 dag krewetek w zalewie
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- pasta kawiorowa
- 1 żółtko
- 1 łyżka natki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka szczypiorku
- pieprz
- sól
- szczypta curry
Szynkę zmiel. Masło podziel na 3 części. Jedną utrzyj z surowym żółtkiem, dopraw do smaku solą i curry. Do drugiej dodaj koncentrat pomidorowy i mieloną szynkę, dopraw solą. Trzecią zmiksuj z posiekanymi drobno szczypiorkiem i natką. Posól.
Z chleba wytnij kieliszkiem okrągłe kromeczki. Przełóż je masą żółtą, różową lub zieloną. Udekoruj krewetkami i szczypiorkiem, plasterkami warzyw, cytryny i pastą kawiorową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz