Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Szparagi z zielonym groszkiem

Składniki:
  • 40 dag szparagów
  • 1/2 opakowania mrożonego lub świeżego groszku
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki majonezu sałatkowego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz
  • cukier
Szparagi oczyść (usuń zdrewniałe końce), ugotuj w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Wyjmij, ostudź, pokrój na kawałki. Groszek ugotuj do miękkości. Jaja obierz, potem pokrój w kostkę.

Szparagi, groszek i jaja delikatnie wymieszaj w salaterce. Polej majonezem doprawionym sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...