Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Szparagi w szynce

Składniki na 4 porcje:
  • 16 szparagów ze słoika
  • 2 pomidory
  • 3 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 pęczka majeranku
  • 1 łyżka masła
  • 16 plasterków szynki
Pomidory obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w drobną kosteczkę. Teraz rozmieszaj z solą i pieprzem dwa rodzaje octu. Połącz z oliwą i dodaj pomidory.

Szparagi zawiń w plasterki szynki i smaż na maśle na złotobrązowy kolor. Upieczone układaj na talerzach po 4 sztuki. Polej przygotowanym sosem winegret. Listki majeranku oderwij od gałązek i udekoruj nimi potrawę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...