Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Sznycle serowe

Składniki na 6 porcji:
  • 50 dag żółtego sera (tylżycki, gouda)
  • 2 jaja
  • 1 łyżka wody mineralnej
  • 1 łyżka mąki
  • 3-4 łyżki tartej bułki
  • 2-4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz cayenne
Ser pokrój w grube (około 3 cm) plastry, lekko posyp solą i pieprzem cayenne. Rozkłóć jaja z wodą mineralną. Każdy plaster sera obtocz w mące, rozkłóconym jaju i tartej bułce.

Smaż na silnie rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor (ser w środku powinien być półpłynny, a z zewnątrz mieć chrupiącą skórkę).

Podawaj z ryżem lub ziemniakami piure i sezonowymi surówkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...