Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Serowe ślimaczki

Składniki na 6 porcji:
  • 1 szklanka mąki
  • 10 dag masła
  • 20 dag topionego sera (ostrego)
  • 1 jajo
  • szczypta soli
  • mielona papryka
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
Ser dobrze schłódź, zetrzyj na tarce o dużych otworach. Masło posiekaj z mąką wymieszaną z solą, dodaj ser, zagnieć ciasto i odstaw na godzinę do lodówki. Z ciasta tocz długie cienkie wałeczki i skręcaj je spiralnie.

Ślimaczki posmaruj rozbełtanym jajem i ułóż na natłuszczonej blasze. Część obficie posyp papryką, resztę czosnkiem.

Blachę wstaw na 20 minut do średnio nagrzanego piekarnika (170-180°C).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...