Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Ser panierowany z tawerny

Składniki:
  • 25 dag sera (solana lub oryginalnej fety)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oregano
  • oliwa do głębokiego smażenia
    panierka:
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
  • 1/4 szklanki mąki
    do dekoracji:
  • cząstki cytryny
Ser pokrój w plastry grubości 1 cm, długości 7 cm i szerokości 5 cm. Opłucz w zimnej wodzie i osusz na papierowym ręczniku. Panieruj w mące zmieszanej z pieprzem.

W garnku o grubym dnie rozgrzej teraz oliwę, plastry sera smaż partiami po 2 minuty z każdej strony. Nadmiar tłuszczu osącz na papierowym ręczniku.

Plastry sera podawaj gorące, posypane oregano, skropione sokiem z cytryny i przybrane cząstkami cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...