- 60 dag żółtego sera
- 1 jajo
- 8 dag tartej bułki lub panierki
- 20 dag małych marchewek
- 20 dag brukselki
- 20 dag szparagów (z puszki)
- 20 dag brokułów
- 3 łyżki masła
- gałka muszkatołowa
- 1 małe opakowanie sosu holenderskiego
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Teraz przygotuj warzywa: marchewki obierz i opłucz. Brukselkę oczyść z uszkodzonych listków i starannie opłucz. Szparagi dokładnie osącz z zalewy i pokrój na mniejsze kawałki. Brokuły oczyść, opłucz i podziel na różyczki.
Rozgrzej masło, dodaj jarzyny i wszystko razem duś pod przykryciem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną startej gałki muszkatołowej. Przygotuj sos holenderski (według przepisu na opakowaniu). Ser w panierce usmaż na oleju na kolor złotobrązowy i razem z warzywami ułóż na talerzach. Polej sosem.
Przed podaniem udekoruj cząstkami pomidora, natką pietruszki i listkami bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz