- 3 marchewki
- 2 ogórki
- 1 kalafior
- 2 papryki
- 2-3 łodygi selera naciowego
- 1 kalarepka
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 30 dag naturalnego, gładkiego twarożku
- 15 dag jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka curry
- szczypta ostrej papryki, soli i pieprzu
Ćwierć kostki bulionu warzywnego rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Twarożek utrzyj z jogurtem i podziel na 3 części. Do jednej dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i natkę pietruszki, do drugiej curry i ostrą paprykę, a do trzeciej części wlej bulion. Każdy dip dokładnie wymieszaj i przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu.
Pokrojone warzywa ułóż na półmisku i maczaj w dipach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz