Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Surówka z selera z jabłkiem

Składniki:
  • 40 dag selera korzeniowego
  • 1 jabłko
  • 4 dag rodzynek
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka majonezu niskotłuszczowego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • pieprz
Seler umyj, oczyść i obierz, jabłko również umyj i usuń z niego gniazda nasienne. Seler i jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach lub pokrój w zapałkę i od razu skrop sokiem z cytryny. Dodaj do tego rodzynki i orzechy.

Na koniec majonez wymieszaj z jogurtem i musztardą i dopraw pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej pokrojone warzywa i owoce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...