Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Surówka z kapusty kwaszonej

Składniki:
  • 40 dag kapusty kwaszonej
  • 2 marchewki
  • 1 duże jabłko
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki kiełków lub drobno posiekanej natki pietruszki
  • świeżo zmielony czarny pieprz
Kapustę włóż do salaterki i drobno posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w małą kostkę i dodaj do kapusty. Całość skrop oliwą, oprósz pieprzem oraz cukrem i dobrze wymieszaj.

Teraz musisz oskrob marchewki, dokładnie je opłucz, potem umyj jabłka i zetrzyj na tarce o małych otworach. Marchewkę i jabłka wymieszaj z kapustą, z wierzchu posyp kiełkami.

Surówkę najlepiej przygotować bezpośrednio przed podaniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...