Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki na 4 porcje:
  • 30 dag czerwonej kapusty
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju sałatkowego
  • 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka miodu (cukru)
  • szczypta gałki muszkatołowej (niekoniecznie)
  • 1 łyżeczka soli
Kapustę (bez głąba) poszatkuj, posól i utłucz, by zmiękła.

Jabłka obierz i po usunięciu gniazd nasiennych pokrój na malutkie kawałeczki albo zetrzyj na grubej tarce.

Wszystkie składniki wymieszaj w salaterce i przypraw do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...