Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Surówka z białej kapusty na ostro

Składniki na 4 porcje:
  • 40 dag białej kapusty
  • 1 winne jabłko
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
    sos:
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • cukier, sól, pieprz
Kapustę opłucz, osącz i drobno poszatkuj. Jabłko i marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a obraną cebulę posiekaj. W małej miseczce wymieszaj musztardę z łyżką wody, cukrem i solą. Gdy cukier się rozpuści, dodaj olej i koperek.

Warzywa przełóż do miski, polej sosem, wymieszaj i odstaw na 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...