- 60 dag schabu bez kości
- 2 łyżki masła
- 1 kieliszek białego wytrawnego wina
- 1 szklanka śmietanki
- po 1 łyżeczce posiekanych zielonych listków majeranku, tymianku i szałwii
- 12 dag sera camembert (bez skórki)
- 1 łyżka musztardy
- sól
- pieprz
- do dekoracji:
- kilka gałązek zielonej pietruszki
Na dużej patelni stop masło, usmaż steki, przełóż na żaroodporny półmisek i pozostaw w cieple. Na tę samą patelnię wlej wino, dokładnie je wymieszaj z tym, co zostało na jej dnie, wsyp zioła, a po zagotowaniu dodaj musztardę i wlej śmietanę. Całość wymieszaj, dodaj pokrojony ser, dopraw do smaku i podgrzej, aż ser się rozpuści. Otrzymanym sosem polej mięso.
Przed podaniem udekoruj całość gałązkami zielonej pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz