Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Steki wołowe

Składniki na 4 porcje:
  • 45 dag wołowiny
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki kolendry
  • 5 łyżek soku z pomarańczy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • 1 łyżka rosołu
  • sól, pieprz
Mięso opłucz, osusz, pokrój na 4 kotlety i włóż do płytkiej miski. Olej, kolendrę, oba soki, ocet, rosół, szczyptę soli i pieprzu dokładnie wymieszaj. Mięso zalej marynatą i wstaw na noc (na około 12 godzin) do lodówki.

Następnego dnia mięso osącz, lecz marynatę zachowaj. Kotlety umieść na grillu i opiecz je po 10 minut z każdej strony, często polewając marynatą i obracając.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...