Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Stefanka z herbatników

Składniki na 10 porcji:
  • 1 szklanka mocnego naparu z kawy
  • 48 herbatników
  • 50 dag gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki rumu
Czekoladę rozpuść na parze z łyżeczką kawy, wymieszaj z łyżeczką rumu. Pozostały rum wlej do kawy. W mieszaninie mocz herbatniki i układaj na dnie prostokątnej, wyłożonej przezroczystą folią formy (końce folii powinny wystawać ze foremkę). Każdą warstwę herbatników smaruj czekoladową masą (2 łyżki masy odłóż). Deser owiń folią. Wstaw na 2 godziny do lodówki.

Po wyjęciu wierzch i boki posmaruj pozostałą czekoladą. Pokrój w niezbyt grube kawałki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...