- 2 szklanki beszamelu (przygotowanego ze śmietanką)
- 30 dag świeżych grzybów
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka gęstej śmietany
- majeranek
- sól, pieprz
(2 szklanki) i całość gotuj 7-8 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dopraw go sokiem
z cytryny, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Dokładnie oczyszczone grzyby pokrój w cienkie plasterki, obraną cebulę w piórka. W rondlu rozgrzej masło, usmaż cebulę i grzyby, a po podlaniu ich niewielką ilością wody duś około 20 minut. Następnie wymieszaj z gorącym beszamelem, zagotuj, zdejmij z ognia i zapraw śmietaną. Dodaj do smaku sól, pieprz i majeranek.
Podawaj do mięs i kotletów jarzynowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz