Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sos gruziński

Składniki na 4 porcje:
  • 30 dag suszonych śliwek bez pestek
  • (najlepiej kalifornijskich)
  • 1 szklanka rosołu (kostka)
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki roztartych ziaren kolendry
  • listki kolendry
  • 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • kilka goździków
  • sól
  • pieprz
Śliwki umyj i ugotuj w rosole, a potem zmiksuj. Dodaj do nich posiekane listki kolendry, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe przyprawy. Przygotowany sos gotuj na wolnym ogniu, potem odstaw i wystudź.

Podawaj do szaszłyków, drobiu i ryb.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...