Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sos grillowy

Składniki na 6 porcji:
  • 1 kg świeżej papryki
  • 3-4 cebule
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3-4 łyżki ostrego keczupu
  • mielony cynamon i goździki
  • cukier, sól, pieprz
Paprykę i cebulę oczyść, opłucz, pokrój. W rondlu podgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj paprykę. Wszystko razem duś, często mieszając. Pod koniec, gdy papryka zmięknie, wsyp przyprawy.

Miękką paprykę wystudź, a następnie zmiksuj i wymieszaj z keczupem. Sos dopraw jeszcze do smaku i zagotuj. Odstaw do wystygnięcia.

Podawaj do mięs i ryb pieczonych na ruszcie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...