Szukaj przepisów

środa, 4 lipca 2012

Sos do drobiu

Składniki:
  • 1 młoda cukinie (ok 25 dag)
  • 8 dag suszonych daktyli
  • 12 dag cukru
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 suszone strączki chilli
  • 2 łyżeczki nasion gorczycy
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/8 litra winnego octu
Cukinię kroimy w drobne paski, daktyle drobno siekamy. Ząbki czosnku rozcieramy i kruszymy strączki chilli. Tak przygotowane składnik razem z gorczycą, cukrem i imbirem zalewamy octem i dusimy około 30 min. Często mieszamy aż sos powstały w trakcie duszenia całkiem odparuje.
Podajemy na zimno do pieczonych piersi kurczaka lub indyka pokrojonych w plastry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...