Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sos cesarzowej

Składniki na 4 porcje:
  • 1 szklanka majonezu dekoracyjnego
  • 2 małe cebulki dymki
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 3 pieczarki
  • 1 białko jaja ugotowanego na twardo
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • 1/2 łodygi selera naciowego
  • sok z cytryny do smaku
  • sól
  • pieprz
Cebulki obierz, pokrój i smaż na maśle posypując cukrem. Później odstaw do wystudzenia. Pieczarki i seler oczyść i razem z białkiem ugotowanego na twardo jaja dość drobno posiekaj.

Wszystkie składniki połącz z majonezem, wcześniej wymieszanym z winem.

Na koniec sos dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawaj na zimno do mięs i jarzyn.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...