- 50 dag filetów śledziowych w oleju
- 10 marynowanych śliwek
- 5 dag żółtego sera
- 2-3 łyżki musztardy
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika
- sos:
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżka rodzynek
Ser żółty pokrój w słupki. Śliwki marynowane osącz z zalewy, przekrój na połówki i usuń z nich pestki.
Na posmarowanej pastą stronie filetów ułóż kawałki sera i połówki śliwek. Filety zwiń w rulony i zepnij wykałaczkami. Teraz wymieszaj jogurt z majonezem dekoracyjnym oraz przyprawą curry. Ruloniki śledziowe ułóż na półmisku, polej sosem curry i posyp rodzynkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz