Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Śledzie korzenne w sosie curry

Składniki:
  • 50 dag filetów śledziowych w oleju
  • 10 marynowanych śliwek
  • 5 dag żółtego sera
  • 2-3 łyżki musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika
    sos:
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka rodzynek
Musztardę wymieszaj z miodem, olejem i przyprawą korzenną do piernika. Przygotowaną pastą musztardową posmaruj filety śledziowe od strony wewnętrznej i odstaw je na kilka godzin, pod przykryciem, w chłodne miejsce.

Ser żółty pokrój w słupki. Śliwki marynowane osącz z zalewy, przekrój na połówki i usuń z nich pestki.

Na posmarowanej pastą stronie filetów ułóż kawałki sera i połówki śliwek. Filety zwiń w rulony i zepnij wykałaczkami. Teraz wymieszaj jogurt z majonezem dekoracyjnym oraz przyprawą curry. Ruloniki śledziowe ułóż na półmisku, polej sosem curry i posyp rodzynkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...