Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Skrzydełka diabełka

Składniki na 4 porcje:
  • po 2-3 kurze skrzydełka na osobę
  • 4 łyżki ostrej papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • posiekana zielenina
  • sól do smaku
Skrzydełka opłucz i starannie osusz papierowym ręcznikiem, po czym wysmaruj oliwą. Następnie każde natrzyj solą i dokładnie obtocz w ostrej papryce (potrawa powinna mieć pikantny smak).

Blachę wyłóż aluminiową folią, piekarnik rozgrzej do temperatury około 200°C. Ułóż na blasze skrzydełka, piecz, aż się dobrze zrumienią, od czasu do czasu skrapiaj je wodą - dzięki temu będą bardziej soczyste.

Upieczone skrzydełka wyjmij z piekarnika, ułóż dekoracyjnie na półmisku i posyp posiekaną zieleniną.

Danie to najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko ryżem albo frytkami oraz sałatką z papryki. Skrzydełka diabełka możesz przyrządzić także na ogrodowym lub elektrycznym grillu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...