Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Arabska sałatka cebulowa

Składniki na 2 porcje:
  • 4 cebule
  • 2 torebki mięty pieprzowej
Talarki z cebuli ułóż na sicie, przelej wrzątkiem, a następnie zimną wodą i włóż do salaterki.

Sproszkowaną miętę wysyp z torebek na dłoń - co pozwoli uwolnić olejki eteryczne. Talarki cebuli posyp cienką warstwą mięty i odstaw na 20 minut do lodówki do schłodzenia.

Sałatka cebulowa jest znakomitym dodatkiem do wszelkich mięs, ale jeść ją w dużych ilościach mogą tylko osoby o zdrowej wątrobie. Jako niewielki dodatek do posiłku może być jadana nawet codziennie. Wówczas nie szkodzi wątrobie, a poprawia urodę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...