- ciasto:
- 30 dag mąki
- 10 dag cukru
- 20 dag masła
- 2 żółtka
- masa:
- 60 dag sera trzykrotnie mielonego
- 30 dag cukru
- 10 jaj
- 10 dag masła
- skórka otarta z 1 pomarańczy
- 2 dag migdałów
- cukier waniliowy
- do dekoracji:
- gotowa polewa czekoladowa
- płatki migdałowe
Przygotuj masę: Do zmielonego sera wsyp cukier i skórkę z pomarańczy, dobrze wymieszaj, a potem - cały czas mieszając - dodawaj stopniowo po jednym żółtku, cukier waniliowy, rozpuszczone masło, obrane i posiekane migdały. Następnie masę serową delikatnie połącz ze sztywną pianą ubitą z białek i przełóż na podpieczone gorące ciasto, wstaw do umiarkowanie gorącego piekarnika na 40 minut.
Po upieczeniu i ostygnięciu sernik posmaruj polewą przygotowaną według przepisu zamieszczonego na opakowaniu i ozdobić płatkami migdałowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz