- 60 dag twarogu
- 3 żółtka
- 150 ml śmietanki 30-proc.
- 15 dag masła
- 17 dag cukru
- 1 szklanka galaretki o smaku pomarańczowym (przygotowanej wg przepisu na opakowaniu)
- 50 ml likieru pomarańczowego
- blat biszkoptowy grubości 1 cm
Blat biszkoptowy w dopasowanej wielkością tortownicy skrop likierem pomarańczowym, umieść na nim masę serową i wstaw na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu wylej na masę serową rozpuszczoną galaretkę pomarańczową i ponownie wstaw do lodówki, tym razem na 3-4 godziny.
Do sernika możesz dodać bakalie, a na galaretkę cząstki mandarynki (przed ostatnim schłodzeniem w lodówce). Blat biszkoptowy możesz zastąpić dowolnym innym ciastem, na przykład kruchym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz