Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Sernik „Murzynek”

Składniki:
  • 3 żółtka
  • 3 opakowania serka homogenizowanego waniliowego (ok. 50 dag)
  • 1 szklanka alkoholu (kremu czekoladowego)
  • po 4 łyżki czekolady w proszku i żelatyny
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • po 2 łyżki kawy rozpuszczalnej i cukru
  • 40 dag podłużnych biszkoptów
  • 1 tabliczka białej czekolady
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i połącz z serkiem homogenizowanym. Białka ubij na sztywną pianę, po czym wymieszaj ją z masą serową. Żelatynę i czekoladę w proszku rozpuść w 6 łyżkach gorącej wody, a po przestudzeniu wlej do kremu czekoladowego i wraz z nim - do masy serowej.

Przygotuj szklankę mocnej, słodkiej i chłodnej kawy, maczaj w niej biszkopty i układaj je w prostokątnej formie w dwu warstwach rozdzielonych połową kremu. Drugą połowę wyłóż na wierzch ciasta. Posyp je startą na tarce białą czekoladą i wstaw na 3 godziny do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...