Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sernik brzoskwiniowy

Składniki na 14 porcji:
  • 50 dag twarożku homogenizowanego
  • 1 szklanka mleka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 25 dag masła
  • 20 dag mąki
  • 25 dag cukru
  • cukier waniliowy
  • 12 dag kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jaja
  • 1 duża puszka brzoskwiń
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki mielonych pistacji (niesolonych)
  • po 5 dag migdałów i owoców kandyzowanych
  • szczypta soli
  • tłuszcz do formy
  • cukier puder
Stop połowę masła. Połącz je potem z mąką, jajkiem, kakao i proszkiem do pieczenia (ciasto powinno się kruszyć). Teraz 2/3 ciasta włóż do wysmarowaną tłuszczem tortownicy. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.

Pozostałe masło utrzyj z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Ucierając, dodawaj stopniowo żółtka, twarożek, mleko i budyń waniliowy w proszku. Masę wymieszaj z białkami ubitymi na sztywną pianę z solą i resztą cukru.

Brzoskwinie osącz. Pokrój je w ćwiartki i ułóż na lekko wystudzonym cieście. Na wierzchu ułóż serową masę. Całość posyp kruszonką z ciasta. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Po wystudzeniu ciasto przybierz pokrojonymi brzoskwiniami, migdałami i owocami kandyzowanymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...