- 50 dag selerów (4 łodygi)
- 30 dag resztek pieczeni, wędlin, drobiu
- 5 dag grzybów marynowanych (lub korniszonów)
- 25 dag pieczarek
- olej do smażenia
- 10 dag jabłek
- 1/8 litra majonezu
- 1 łyżka siekanej zieleniny
- 8 listków zielonej sałaty
- sól, pieprz
- sok z 1 cytryny
Teraz na oleju usmaż pieczarki. Obierz jabłka i razem z wędliną, pieczarkami, marynowanymi grzybkami (lub korniszonami) i miąższem z selerów bardzo drobno posiekaj. Dodaj do smaku sól, pieprz, po czym dokładnie wymieszaj z majonezem dekoracyjnym.
Nadzieniem napełniaj połówki selerów i układaj je na listkach sałaty, z wierzchu posyp posiekaną zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz