Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Faszerowane selery

Składniki:
  • 4 selery
  • 25 dag wątróbki
  • 40 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • parmezan
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki
Na początku przygotuj selery: obierz je, ugotuj (wywar zachowaj), przekrój i wydrąż. Posiekany czosnek, cebulę, pieczarki, natkę i wątróbkę dokładnie wymieszaj, przypraw. Warzywnym farszem napełnij selery.

Teraz natłuść naczynie żaroodporne, włóż selery, wlej 3/4 szklanki wywaru. Całość zapiekaj 20 minut w temperaturze 200°C, posyp serem. Mąkę wymieszaj z pozostałym wywarem, zagotuj, przypraw, zalej selery, zapiekaj 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...