Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Seler z oliwkami

Składniki:
  • 60-70 dag selera korzeniowego
  • 10 dag zielonych oliwek
  • 5 dag rodzynek
  • 5 dag migdałów
  • kilkanaście kaparów
    sos:
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ocet winny
  • cukier
  • sól
Seler obierz, opłucz, zetrzyj na tarce do jarzyn, obficie skrop octem winnym. Z oliwek usuń pestki. Migdały sparz i po zdjęciu skórki upraż na suchej patelni, pokrój. Rodzynki namocz, odsącz. W przygotowanej wcześniej salaterce dokładnie wymieszaj seler z oliwkami, kaparami, migdałami i rodzynkami.

Przygotuj sos: do oliwy dodaj ocet, cukier i sól, po czym polej tym sosem sałatkę i znów wszystkie składniki starannie wymieszaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...