- 275 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g miękkiego masła
- 250 g twarożku
- sól
- szczypta imbiru
- 3 pęczki szczypiorku
- 1 cebula
- 100 g serka śmietankowego
- 3 łyżki stołowe musztardy francuskiej
- 2 kg schabu bez kości
- tłuszcz
- bułka tarta do wysypania formy
- mleko do smarowania
Teraz obierz cebulę, pokrój ją w drobną kostkę, a następnie dokładnie wymieszaj z pozostałym szczypiorkiem, serkiem śmietankowym i musztardą na pastę.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Natłuść formę do pieczenia i posyp ją tartą bułką. Formę wyłóż ciastem na grubość palca. Potem posmaruj górną część schabu połową pasty, połóż na cieście. Resztę pasty rozprowadź wokoło. Mięso zawiń w ciasto i połóż łączeniem do dołu.
Ciasto posmaruj mlekiem. Piecz je w piekarniku 45 minut, potem zdejmij papier do pieczenia, zredukuj temperaturę do 160°C i piecz dalej 20 minut.
Nas koniec wyjmij z piekarnika i delikatnie posmaruj zimną wodą (dzięki temu ciasto będzie lśniące).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz