- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 60 dag obranych ze skórki pomidorów z puszki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 10 łyżek koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
- 1 liść laurowy
- 2 łyżki cukru
- starty parmezan
- 1 seler naciowy
- 1 łyżeczka soli
- czarny pieprz
Znajdziesz tutaj gotowe, sprawdzone przepisy na ciasta, ciastka, wypieki, przekąski, przystawki, dania, zupy, potrawy, sosy, przetwory oraz inne dania. Przepisy kucharzy: Magda Gessler, Nigella Lowson, Nigel Slater, Kudłaci Kucharze
Szukaj przepisów
czwartek, 12 lipca 2012
Salsa pizzaiola, czyli sos pomidorowo-czosnkowy
Składniki:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz