- 3 duże pory
- 3 jaja
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1 kajzerka
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki majonezu sałatkowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka octu winnego
- sól
- pieprz
Kajzerkę pokrój na kromki, pookrawaj skórki, a miąższ pokrój w kostkę i wrzuć na roztopione na patelni masło, smażąc je przez 3-4 minuty.
Oczyszczone pory dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz i pokrój na grubsze krążki. Następnie wrzuć je do osolonej wrzącej wody i pogotuj przez 2-3 minuty i osącz na sicie.
Umyty szczypiorek osusz i posiekaj. Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym i octem winnym oraz przypraw do smaku solą i pieprzem. Pory, jajka, grzanki i szczypiorek włóż do salaterki, polej sosem majonezowym i delikatnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz