Składniki na 4 porcje:- 1 główka sałaty masłowej
- 1 czerwona cebula
- 1 żółta papryka
- 1 mały pęczek rzodkiewek
- 2 marchewki (niekoniecznie)
- 5 dag oliwek
- 10 dag sera feta
- 3 łyżki oleju lub oliwy
- sos sałatkowy włoski
Sałatę umyj i osącz. Rzodkiewki umyj, a potem pokrój w plasterki. Paprykę umyj, dokładnie usuń z niej gniazdo nasienne. Teraz umyj marchewkę, nożykiem do warzyw pokrój ją wzdłuż w cienkie plasterki. Obierz i umyj cebulę i razem z papryką pokrój ją w krążki. Ser pokrój w kostkę, potem osącz oliwki.
Wszystkie składniki ułóż w salaterce. Polej oliwą lub przygotowanym sosem włoskim.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz