- 30 dag żółtego sera (im więcej gatunków, tym ciekawszy smak sałatki)
- 1 duża cebula
- 2 jaja na twardo
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 2-3 maleńkie pomidorki
- 2-3 gałązki koperku
- sos:
- 2 łyżki majonezu sałatkowego
- 2 łyżki jogurtu
- 1 łyżka otartego majeranku
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- szczypta cukru
Sery zetrzyj na grubej tarce jarzynowej lub pokrój w cienkie słupki, zaś cebulę i jaja dość grubo posiekaj. Połącz wszystkie składniki sałatki, następnie polej ją sosem i wymieszaj. Podawaj lekko schłodzoną, posypaną orzechami i udekorowaną połówkami pomidorów oraz gałązkami koperku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz