- 40 dag wątróbek kurzych lub indyczych
- 20 dag roszponki i kilka liści sałaty karbowanej
- 20 dag strączków groszku cukrowego lub fasolki szparagowej
- 1 spory ogórek sałatkowy
- 2-3 dymki
- 2 łyżki sezamu
- 1 łyżka mąki
- olej do smażenia
- 4 łyżki minigrzanek
- sos:
- 3-4 łyżki majonezu sałatkowego
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka miodu wielokwiatowego
- sól, pieprz
Teraz musisz przygotować wątróbkę. Opłucz ją, osusz, obtocz w mące wymieszanej z sezamem i usmaż na rumiano na rozgrzanym oleju (po 3 minuty z każdej strony).
Przygotowane uprzednio warzywa wymieszaj i rozłóż na talerze, zostawiając w środku trochę miejsca. Nałóż w nie po porcji sosu, a na nim ułóż gorącą wątróbkę. Posyp sałatkę minigrzankami. Podawaj z pieczywem razowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz