Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka z tuńczyka z kukurydzą

Składniki:
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (duże kawałki)
  • 3 łodyżki selera naciowego
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 5 plastrów ananasa z puszki lub świeżego
  • 2-3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
    sos:
  • 1 czubata łyżka majonezu niskotłuszczowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • cukier
  • sól, pieprz
    do dekoracji:
  • kilka listków sałaty
Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy. Łodyżki selera umyj i usuń z nich włókna. Rybę podziel widelcem na kawałki, plastry ananasa pokrój w kostkę, a seler w półplasterki.

Przygotuj sos: majonez wymieszaj z sokiem z cytryny, dopraw do smaku cukrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki połącz w salaterce z sosem, a na zakończenie ozdób liśćmi sałaty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...